Gremo se špilat!

Gremo se spilat 

Na Ravnah na Koroškem smo na podlagi slabših kazalnikov zdravja na področju telesne dejavnosti otrok in mladostnikov v občinski akcijski plan umestili spodbujanje gibanja vseh generacij. Tako odrasli kot tudi otroci in mladostniki so zaradi premajhne telesne dejavnosti oziroma vse bolj sedečega življenjskega sloga izpostavljeni številnim dejavnikom tveganja za pojav različnih bolezni.

Gremo se spilat

Zato  smo v okviru projekta Ravne – zdravo mesto pod okriljem Občine Ravne na Koroškem partnerji skupine za zdravje (NIJZ OE Ravne, Vrtec Ravne na Koroškem, Šolski center Ravne na Koroškem, Društvo diabetikov Mežiške doline) pripravili publikacijo s starimi gibalnimi igrami z naslovom Gremo se špilat. Igre naših babic, dedkov, stricev, tet, mam in očetov so bile zanimive in spodbudne za razvoj raznolikih gibalnih spretnosti. Da ne bi odšle v pozabo, smo jih zbrali v knjižici, ki naj služi kot priročnik ali preprosto navdih za ideje, kako preživeti dan na prostem s prijatelji, z družino. Da bi otroke in mladostnike na njim zanimiv način povabili k igranju starih iger, smo igre z otroki tudi posneli. Tako smo v publikacijo umestili QR kode, preko katerih je omogočen dostop do videoposnetkov s prikazom posameznih iger. 

Več o publikaciji lahko preberete na povezavi: https://www.nijz.si/sl/gremo-se-spilat-igre-za-zabavo-na-prostem 

Publikacijo smo javnosti prvič predstavili na občinski prireditvi ob svetovnem dnevu zdravja, in sicer 7. aprila v Grajskem parku na Ravnah, kjer so društva in javni zavodi predstavili svoje delovanje in izvedli številne zanimive aktivnosti.

Pripravil: NIJZ Območna enota Ravne na Koroškem

Nazaj na Dobre prakseeast